keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Tänään julkistetaan Pata, sandaali ja virkattu teltta!

Huuhuu hyvät ihmiset,
tänään koko kolmen vuoden into ja uurastus tulee julkiseksi kun tämä Pata, sandaali ja virkattu teltta -hanke julkistetaan Turun kauppatorilla kello 19!
Patoja, sandaaleita ja käsitöitä ja niihin liittyviä kertomuksia on jo kerätty pakolaisten keskuudessa Ugandassa, Somaliassa, Intiassa, USAssa, Kolumbiassa, Afganistanissa ja Suomessa. Pian kerätään ainakin Ruotsissa, Virossa ja Itä-Euroopassa EU:n rajoilla.
Viime viikonloppuna Turun Olohuone-tapahtumassa Vähätorilla kokoontui ryhmä katukäsityöläisiä virkkaamassa pakolaisnaisten töiden väliin pieniä "välipaloja" isompien virkkuiden ja neuleiden kiinnittämiseksi toisiinsa. Mukana oli molempina päivinä noin 20 käsityöläistä. Käsityöt ommeltiin yhteen ja kiinnitettiin 1 m X 1,80 m raameihin, jotka (sitten kun niitä on 16 kappaletta) muodostavat maailman pakolaisnaisten pitsiteltan seinät. Ja sen jälkeen valmistetaan 16 kattopalaa, 1 m X 4 m.
Kuulostaako vaikealta? Tulossa on siis TELTTA, halkaisijaltaan seitsemän metriä ja korkeudeltaan 3 metriä. Teltta on kohtauspaikka, luku- ja peli-iltojen tapahtumapaikka ja teatteriesitysten näyttämö. Nämä kaikki toiminnat käynnistyvät toukokuussa 2011 - siihen asti virkataan, neulotaan, kirjaillaan ja rakennetaan.
Tervetuloa mukaan!
Tikke Tuura

1 kommentti:

  1. No niin, itse joudun kommentoimaan että edellisestä listasta jäi uupumaan ainakin Libanon, jossa palestiinalaisnaiset tekevät upeita kirjailutöitä telttan seiniä varten. Ja uupumaan jäi myös Kosovo, jossa Mitrovican naiset tekevät helmi- ja virkkaustöitä. ja tietenkin kertovat tarinansa.

    VastaaPoista